Brows

Brow lamination treatment

Dit is een behandeling die ervoor zorgt dat je wenkbrauwen makkelijker te stylen zijn. Het zorgt voor een volle en strakke browlook waarvan het resultaat tussen de 4 à 6 weken zichtbaar blijft. Je kunt deze behandeling boeken inclusief verven en waxen of threading voor een full treatment.

Henna brows treatment

Tijdens de henna brows treatment worden je wenkbrauwen allereerst in model gebracht met touw of met wax, vervolgens worden je wenkbrauwen geverfd met henna. De hennaverf geeft zowel op je haartjes als op de huid een duidelijke afdruk. Het resultaat blijft op de huid tussen de 4 à 14 dagen zichtbaar en op de haartjes 4 weken. In henna zit PPD (P-Phenylenediamine) om deze zwart van kleur te maken. Weet je niet zeker of je allergisch bent voor PPD? Boek dan van tevoren een gratis henna allergietest. 

Hybrid brows treatment

Dit is een nieuwe populaire behandeling waarin de verf verzorgende ingrediënten bevat en sterk gepigmenteerd is. Dit zorgt voor een goede afdruk op de huid en haartjes. In vergelijking met henna brows, groeit de verf uit je haartjes, waardoor de verf 6 tot 8 weken in de haartjes blijft zitten. Op de huid hecht de verf zo’n 4 à 14 dagen. Tijdens deze behandeling worden ook je wenkbrauwen geshaped met touw of wax. 

Waxing of threading

Dit is een behandeling waarin je wenkbrauwen in model met touw of wax worden geshaped. De overgebleven haartjes worden altijd weggehaald met een pincet en de lange haren worden bijgeknipt met een schaartje. 

Brow slit treatment

In deze behandeling wordt er een verticaal streepje in je wenkbrauwen gemaakt. Dit is een populaire fashiontrend. Ook worden je wenkbrauwen tijdens deze behandeling geshaped en als extra kun je ze ook laten verven. 

Bleached brows

Tijdens deze behandeling worden je wenkbrauwen gebleekt met een professionele bleekverf voor je wenkbrauwen. Deze is veilig voor je haartjes en huid. Deze behandeling is geschikt als je voor de bleached brows look wil gaan, maar ook als je je wenkbrauwkleur lichter wil maken.

“Life is too short for boring brows.”

Veelgestelde vragen

Wanneer moet ik voor een brow lamination kiezen?

Een brow lamination wordt aangeraden als je wenkbrauwen moeilijk te stylen zijn, bijvoorbeeld omdat je haartjes gekruld zijn of altijd naar beneden vallen. Daarnaast zorgt een brow lamination er ook voor dat je wenkbrauwen er voller uitzien. Het is dus ook geschikt als je een vollere wenkbrauwlook wil.

Ik ben nieuw met wenkbrauwen, is de brow lamination geschikt voor mij?

Als je nog nooit iets met je wenkbrauwen hebt laten doen, wordt aangeraden om deze behandeling niet te kiezen, maar te kiezen voor een normale browstyling behandeling of henna brows. Een brow lamination kan anders ogen dan je gewend bent, omdat je wenkbrauwen er voller uitzien. Met een normale browstyling of henna brows kun je makkelijker wennen aan je nieuwe look, waarna je als volgende stap kunt gaan voor een brow lamination. Wil je toch liever gelijk voor een brow lamination gaan? Geen zorgen! Ook een brow lamination kan heel subtiel en natuurlijk gestyled worden.

Hoezo kan een brow lamination niet in combinatie met henna brows?

Als de wenkbrauwen met henna worden geverfd als je net een brow lamination hebt laten doen, dan kunnen de wenkbrauwen uitdrogen. Daarnaast wil je met henna brows zo strak mogelijke wenkbrauwen en geeft de brow lamination juist een fluffy look. Het effect van beide behandelingen zou dan niet tot hun recht komen. Aangeraden wordt om de wenkbrauwen te laten verven met een hybrid verf tijdens een brow lamination. Hier zitten verzorgende ingrediënten in die je wenkbrauwen weer een vitamineboost geven en je haartjes dus niet laten uitdrogen en het zorgt er ook voor dat je het effect van de brow lamination goed blijft zien.

Mijn haartjes voelen droog aan na de brow lamination. Hoe kan ik ze het beste verzorgen?

Na een brow lamination wordt aangeraden om iedere avond een vochtinbrengende crème of verzorgende olie, zoals castor- of arganolie, te gebruiken op je wenkbrauwen. Hiermee geef je je wenkbrauwen dagelijks een vitamineboost.

Hoelang blijven henna brows zichtbaar?

Bij henna brows is nazorg enorm belangrijk. Zorg ervoor dat je je wenkbrauwen minimaal 48 uur niet natmaakt, zodat de henna beter aan de huid hecht. Hoe minder je je wenkbrauwen natmaakt na de henna brows behandeling, hoe langer je er plezier van hebt. Naast nazorg, speelt ook je huidtype een grote rol. Zo vervaagt henna sneller bij een vettige huid dan bij een normale huid. Het resultaat van henna brows, met de juiste nazorg, is tussen de 4 à 14 dagen zichtbaar op de huid en 5 weken op de haren. 

Is henna brows 100% natuurlijk?

Nee. Als er 100% natuurlijke henna gebruikt zou worden, dan zouden je wenkbrauwen rood worden, omdat 100% natuurlijke henna een rode afdruk op de huid en haren geeft. Aan de hennapoeder waarmee henna brows worden geverfd is PPD toegevoegd, dit is een kleurstof wat ervoor zorgt dat het rode pigment uit henna wordt verwijderd, zodat je mooie bruine wenkbrauwen krijgt. De hennapoeder wordt met water aangelengd voor een vloeibare verf, er worden dus geen oxidanten/peroxides gebruikt die chemisch zijn. Dus in dat opzicht worden er geen chemicaliën gebruikt voor het vermengen van henna. Henna brows is dus bijna 100% natuurlijk.

Ik ben allergisch voor henna, maar wil graag een henna effect hebben. Wat kan ik doen?

 PPD zit ook in normale soorten verf, wat betekent dat powder brows de beste optie voor je is. Powder brows blijven daarnaast 1,5 – 2 jaar zichtbaar, dus je hebt er langer plezier van dan met henna brows.

Hoe bepaal je de juiste kleur voor mij?

De juiste henna kleur wordt bepaald door te kijken naar je eigen haar- en huidskleur en op basis daarvan wordt de juiste kleur gemengd. Ook wordt er natuurlijk geluisterd naar jouw wensen en behoeften met betrekking tot het krijgen van de juiste kleur.

Epileren met wax of met touw: wat is pijnlijker?

Met zowel wax als touw worden de haren vanuit de haarwortel uit je huid getrokken, waardoor haren langer wegblijven. Echter, met beide technieken voel je iets. Met waxen hechten de haren aan de wax en worden de haren automatisch meegetrokken. Dit betekent dat de haren in één rits worden verwijderd.

Met touw kun je niet in één rits alle haren verwijderen, dus kun je meer voelen. Wel is touw milder voor je huid dan wax. Verder worden dezelfde resultaten bereikt met beide technieken.

Ik wil graag een behandeling boeken. Waar kan dit?

Via de button ‘’Maak afspraak’’ rechtsonder op de website kun je de gewenste behandeling boeken en een afspraak inplannen. 

Ik krijg altijd rode bultjes na het epileren. Hoe kan dit?

Na het epileren is je huid gevoeliger dan normaal, omdat de haren zijn verwijderd. Om rode bultjes te voorkomen en meer bescherming te bieden, behandel ik je huid eerst met een skin prep. Na het epileren wordt je huid goed ontsmet en schoongemaakt, wat de rode bultjes vermindert en zelfs kan voorkomen.

Hoe bepaal je de juiste wenkbrauwvorm voor mij?

De juiste wenkbrauwvorm wordt bepaald door allereerst jouw wensen en behoeften te bespreken. Daarna kijk ik naar de huidige vorm en wat daaraan veranderd kan worden. In sommige gevallen pas ik ook browmapping toe (een wenkbrauw afmeet techniek) om je wenkbrauwen symmetrisch en passend bij je gezicht te maken. 

Wat is het verschil tussen hybrid brows en henna brows?

Hybrid is een gel tint met verzorgende en herstellende ingrediënten en in vergelijking tot normale verf bevat het geen ammoniak. Hybrid tint hecht goed op de huid en groeit uit je haartjes, het slijt dus niet uit je haartjes wanneer je het natmaakt.

Henna is een poeder wat met water tot een vloeibare verf wordt gemaakt. Het geeft een goede afdruk op de huid en is wat intenser dan hybrid brows qua look. De henna die bij Bloss Brows gebruikt wordt, bevat ook verzorgende ingrediënten. 

Voordeel van hybrid tint is dat het ook toegepast kan worden tijdens een brow lamination, henna kan de wenkbrauwen nog weleens uitdrogen. 

Ik ben allergisch voor henna brows, kan ik dan hybrid brows kiezen?

Nee, want in hybrid tint zit PPD en dat is de kleurstof die ook in henna zit en juist dat stofje veroorzaakt een allergische reactie. 

Hoelang blijft hybrid verf zitten?

De hybrid brows blijven op de huid tussen de 7 à 14 dagen zichtbaar en 6 weken in de haartjes. 

Wat is hybrid tint?

Hybrid tint is een innovatie kleurgel met een henna effect, alleen dan wat subtieler. De hoog gepigmenteerde tint kan gaten in de wenkbrauwen opvullen, doordat de huid wordt mee geverfd. Ook geeft de verf een afdruk op de haartjes. 

Is het slecht om mijn wenkbrauwen te laten bleken?

Bleken is altijd een chemisch proces en kan dus schadelijk zijn voor je wenkbrauwen. Bij Bloss Brows wordt daarom een bleachverf gebruikt die speciaal voor wenkbrauwen is ontwikkeld en dus mild en veilig is voor je wenkbrauwen. Na dit proces worden je wenkbrauwen ook altijd verzorgd met een brow vitamin boost. Dit zorgt ervoor dat je wenkbrauwen altijd goed worden verzorgd en dus niet afbreken of verbranden. 

Ik wil niet de bleached brows look, maar ik wil wel lichtere wenkbrauwen, moet ik dan mijn wenkbrauwen eerst laten bleken?

Als je een lichtere kleur wil, dan moet je eerst je wenkbrauwen laten bleken en vervolgens in een lichtere kleur laten verven dan je huidige wenkbrauwkleur. 

Kun je een felle kleur creëren voor mijn wenkbrauwen, bijvoorbeeld groen of rood?

Wil je een out of the box look? Dan kan er door middel van bleachen en verven een felle kleur gecreëerd worden.  Dit is een echte brow art techniek waar Bloss Brows veel kennis in heeft en dus altijd op een veilige manier wordt gedaan. 

Stinkt de bleach?

Nee, de bleach stinkt niet, omdat het heel mild is gemaakt en dus geen chemische geur heeft.

Plan een afspraak in

De magie ervaren van Bloss Brows? Of je kennis naar een hoger niveau tillen met de Brow & Business Academy?
Plan vandaag nog je behandeling of training in!

Zomerhofstraat 71, 3034RP Rotterdam

Bloss Brows

Academy

Beauty Business E-book

Over ons

Klantenservice

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

Contact

hello@blossbrows.nl

+31 06 34602560

Socials

Copyright © 2023 Bloss Brows.
Webdesign by Dynamix Studio